جراحی بینی استخوانی یکی از پر طرفدار ترین روش های جراحی است که با هدف تغییر اندازه، شکل بینی، اندازه سوراخ های بینی و زاویه بین بینی تا لب انجام داده می شود البته ابن جراحی صرفا جهت زیبایی و تغییر شکل بینی نبوده و در خیلی از موارد جهت اصلاح نقایص مادرزادی بینی و یا نقایص ظاهری ناشی از صدمات و حوادث و یا جهت اصلاح مشکلات تنفسی انجام می گیرد. اگر می خواهید تا اطلاعات کاملی را در مورد این جراحی زیبایی کسب کنید تا انتهای این نوشتار همراه ما باشید.
👈🏻 نمونه جراحی بینی استخوانی دکتر حسین ختمی 👉🏻
✳️ نگاهی کوتاه به انجام جراحی بینی استخوانی
موارد مهم | توضیحات کوتاه |
---|---|
مدت زمان عمل | 60 الی 90 دقیقه |
دوران نقاهت | حدود بیست روز |
امکان مشاهده نتیجه | حدود دو الی سه ماه بعد از عمل |
مشاوره و نوبت گیری عمل بینی استخوانی در اهواز | 09337078610 |
آناتومی و ساختار بینی استخوانی
برای درک بهتر روند جراحی بینی خلاصه ای از ساختار آناتومیک بینی شرح داده می شود:
- به قسمت یک سوم بالایی بینی پل بینی گفته می شود که ساختاری استخوانی دارد در حالی که قسمت وسط و پایین بینی از غضروف تشکیل شده است. پشت بینی ناحیه ای وجود دارد که از غضروف یا استخوان تشکیل شده است و به آن هامپ گفته می شود.
- به غضروف قسمت پایین بینی غضروف پره بینی گفته می شود که تعیین کننده شکل و ظاهر نوک بینی می باشد. یک لایه نازک غضروف که به آن سپتوم یا تیغه بینی گفته می شود بینی را از وسط به دو قسمت تقسیم می کند.
بینی های استخوانی معمولا این گونه شناخته می شوند که پوستی نازک دارند. پوست بینی حالت کشسانی بیشتری دارد و جراح به دلیل همین ویژگی بینی می تواند تغییرات مورد نظر خود را بر روی بینی راحت تراعمال کند. در بیشتر بینی های استخوانی بر آمدگی بر روی پشت بینی وجود دارد که در جراحی استخوانی به راحتی می توان این قوز را برداشت.
انواع روش های جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی به دو روش باز و بسته انجام می شود. در روش بسته جراحی بینی از طریق برش های داخلی انجام می شود و در روش باز علاوه بر برش های داخلی یک برش هم در قسمت پایین بینی در منطقه کولوملا یعنی بین سوراخ های بینی انجام می شود. کولوملا بافتی است که بین سوراخ های بینی در پایه بینی قرار گرفته است.
- در روش باز برش کوچکی در پایه بینی و امتداد آن برشی در هر سوراخ ایجاد می شود که موجب می شود چهارچوب بینی به صورت کامل در معرض دید قرار بگیرد.
- در رینوپلاستی بسته جراح دو برش داخل هر سوراخ به منظور دسترسی به غضروف و استخوان ایجاد می کند. در بیمارانی که نوک بینی آنها پهن یا اصطلاحا پیازی شکل است ممکن است جراح برای کوچک کردن آن بخشی از غضروف پره بینی را بردارد.
بسته به ساختار بینی و مقدار درمان مورد نیاز ممکن است از نخ بخیه به منظور خم کردن یا کشیدن غضروف پره به داخل استفاده شود تا نوک بینی باریک تر و موقعیتش تنظیم شود به علاوه ممکن است جراح جهت از بین بردن قوز بینی غضروف و استخوان پشت بینی را بتراشد. وقتی استخوان یا غضروف بینی برداشته شد یک فضای باز بین استخوان های بینی ایجاد شود که در اصطلاح به آن سقف رو باز گفته می شود که برای اصلاح آن استخوان های بینی تراشیده تا سقف آنها بهم نزدیک شود انجام این کار باعث شده تا بینی قلمی و باریک تر شود.
روند عمل بینی استخوانی
بهترین جراح بینی در اهواز در این گونه بیماران در ابتدا جراح بینی از اینکه بینی شکستگی و یا انحراف نداشته باشد مطمئن می شود تا مبادا در حین جراحی بینی استخوانی با مشکلاتی رو به رو شود و همچنین اگر بینی دارای مشکلاتی دیگر است در همان جراحی تمامی نواقص را برطرف کند.
مراحل ابتدایی جراحی بینی استخوانی همانند سایر جراحی های بینی انجام می گیرد و سپس جراح بینی با تراشیدن غضروف ها و استخوان های اضافی در ظاهر بینی تعادل ایجاد می کند. برای تراشیدن غضروف های بینی از ابزارها و تکنیک های مختلفی استفاده می شود. در جراحی بینی استخوانی، جراح باید نهایت دقت را به خرج بدهد زیرا به دلیل وجود پوست بینی نازک تمامی تغییرات ایجاد شده و حتی ناهماهنگی های ریز نیز دیده خواهد شد.
یکی از مسائل مهم در جراحی بینی استخوانی ، نازک بودن پوست بینی است به همین دلیل رعایت ظرافت و دقت زیاد در اعمال تغییرات اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که وجود کوچکترین ناهمواری بر روی استخوان و غضروف، به راحتی از روی پوست نازک دیده می شود. اگر استخوان بینی دچار لبه های تیزی شود، این ایراد به وضوح مشهود شده و از زیبایی بینی پس از عمل می کاهد. به همین دلیل بینی های استخوانی که پوست باریکی دارند باید با حساسیت خاصی جراحی شوند تا هنر و تبحر جراح به راحتی قابل مشاهده باشد.
گاه ممکن است در بینی استخوانی بافت غضروف بسیار ضخیم و حجیم باشد به این ترتیب، فرم بینی همانند بینی گوشتی به نظر می رسد تشخیص این نوع بینی ها از بینی گوشتی و استخوانی تنها توسط یک جراح بینی با تجربه امکان پذیر است.جراحی بینی استخوانی در اهواز از جهت درگیری کمتر پوست با فرم بینی می تواند نتایج ایده آلی نیز به همراه آورد و بهبودی زخم ها و جراحات لایه های پوست در این نوع بینی ها سریع تر از بینی گوشتی رخ می دهد.
بافت های غضروفی و استخوانی پس از اتمام دوره بهبودی تغییرات اعمال شده و مراقبت های پس از جراحی را نمایان ساخته و نتایج ناشی از جراحی را آشکار می کنند به این ترتیب مراقبت صحیح پس از جراحی بینی و اقدامات به جا ، اثر پررنگی در فرم و عملکرد بینی می گذارند.
مشکلاتی که در جراحی بینی استخوانی می توان برطرف کرد؟
جراحی بینی استخوانی برای تمامی بینی هایی که دارای ویژگی های بینی استخوانی هستند، امکان پذیر است. با این تفاوت که شاید به دلیل داشتن ویژگی های منحصر به فرد بینی هر شخص نتیجه ایی متفاوت حاصل شود. بینی ها به حالت های گوشتی و استخوانی تقسیم بندی می شوند التبه هر چند که نمی توان گفت در کشور ما بینی به طور کامل استخوانی و یا گوشتی است بلکه حالتی بین این دو می باشد. بینی های استخوانی نیزدارای ظاهری مخصوص هستند که جراح بینی اهواز می تواند تمامی عیب های آن را بر طرف کرده که موجب رضایت بیمار از ظاهر جدید خود خواهد شد.
در طی جراحی بینی استخوانی اشکالات مختلف بینی را میتوان برطرف کرد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
❌ بزرگ بودن اندازه بینی
❌ قوزدار بودن بینی
❌ افتادگی نوك بینی یا كم بودن زاویه بینی و لب
❌ پهن بودن بینی
❌ بزرگ بودن سوراخ های بینی
❌دررفتگی تیغه بینی وغیرقرینه بودن بینی
❌ دو شاخه بودن نوك بینی
❌ دفورمیتی های بعد ازعمل جراحی
علل ایجاد بینی های استخوانی
در بینی های استخوانی قسمت های استخوانی شکل، بیشتر از بخش های غضروفی هستند این ساختار بینی می تواند بیشتر به دلایل مسائل ژنتیکی باشد و معمولا فرزندان آن را از خانواده خود به ارث می برند.
اما برخی از عوامل محیطی هستند که در به وجود آمدن قوز و برآمدگی بینی موثرمی باشند مانند شکستگی های بینی و آسیب های وارد شده به بینی که تغییراتی را در بینی ایجاد می کنند. مثلا شاید در دوران نوجوانی صدمه های وارد شده منجر به رشد بیش از اندازه استخوان های بینی شده باشد.برای دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید و پیام خود را برای ما وارد کنید.
پس از جراحی بینی استخوانی چه اتفاقی میافتد؟
پس از اینکه جراح کار تغیر شکل بینی را به پایان رساند. برش ها معمولا با نخ های قابل جذب بخیه می شوند. ممکن است تامپون یا قالب های دارای مجرا داخل سوراخ های بینی گذاشته شود تا در طول دوره بهبودی بینی از بینی محافظت شود.
داشتن کمی درد کبودی و تورم مخصوصا در قسمت بالایی صورت و همچنین در اطراف چشم ها کاملا طبیعی است از همین رو پزشک مسکن هایی تجویز می کند تا زمان فروکش کردن درد تا حد امکان به آرام شدن فرد کمک کند.
بخیه ها چسب ها آتل بینی بعد از یک هفته برداشته می شوند. ورم های شدید به سرعت برطرف می شوند اما ورم های خفیف ممکن است تا چند ماه باقی بمانند و حتی ممکن است تا یک سال طول بکشد تا نتیجه نهایی حاصل شود.
روی قسمت بیرونی بینی نوار چسب گذاشته می شود اگر تیغه بینی در حین عمل دستکاری شده باشد اسپلینت یا آتل بینی گذاشته می شود. چسب و آتل بینی به ترمیم بافت ها و شکل گیری غضروف جدید در ساختار استخوان کمک می کند.
مقایسه بهبودی بینی گوشتی و بینی استخوانی
زمانی که مشکلات بینی به غضروف ها و استخوانهای دو سوم فوقانی بینی مربوط باشد می توان با تغییر شکل دادن در تیغه بینی و کشیدن پوست نازک زیبایی بینی را برای فرد فراهم کرد که این روش ها در جراحی بینی استخوانی استفاده می شود اما در جراحی بینی گوشتی بافت نرم در بینی حجم بیشتری دارد و پوست بینی قطر زیادی دارد به همین دلیل بعد از اینکه از حجم پوستی بینی کاسته می شود تورم ناشی از جراحی بینی مدت زمان بیشتری طول می کشد و بیمار برای اینکه بتواند نتیجه جراحی بینی خود را مشاهده کند باید صبر و شکیبایی بیشتری داشته باشد.
رضایت بیمار بعد از جراحی بینی استخوانی در اهواز
نتیجه جراحی بینی علاوه بر اینکه به نوع بینی بستگی دارد بر جراح نیز بستگی زیادی خواهد داشت زیرا جراح بینی باید علاوه بر اینکه از علم جراحی بینی اطلاعات و تجربه لازم را داشته باشد باید به اندازه ایی با هنر و علم زیبایی شناسی صورت آشنایی داشته باشد تا بتواند خلاقیت لازم را در جراحی زیبایی بینی به خرج بدهد.
سلیقه شخصی جراح می تواند تغییرات را به گونه ایی در بینی فرد ایجاد کند که فرد به زیبایی ایده آل خود دست پیدا کند به همین دلیل پیشنهاد می شود پیش از اینکه اقدام به جراحی بینی کنید حتما تحقیقات لازم را درباره جراح خود کرده باشید.
بینی های استخوانی دارای ساختار محکمی می باشند و نتیجه بینی استخوانی در بیشتر مواقع موجب رضایت بیمار خواهد داشت هر چند که میزان رضایت افراد متفاوت است اما خانم ها و آقایان هم باید از نتیجه جراحی بینی خود انتظار معقولانه ایی داشته باشند و بعد از شش ماه درباره نتیجه بینی قضاوت کنید.
سوالات متداول جراحی بینی استخوانی
دلیل چسب زدن بعد از عمل جراحی بینی استخوانی این می باشد که این چسب باعث جوش خوردن پوست به بافت بینی می شود در کل در بینی های گوشتی این چسب نسبت به بینی های استخوانی بیشتر باید استفاده شود اما حداقل 3 ماه ضروری می باشد که این چسب را استفاده کند.
عمل جراحی زیبایی باید هنگامی انجام شود که استخوان به اندازه کافی رشد کرده باشد. بعد از دوره بلوغ میتوان جراحی را انجام داد اما جراحی در سنین بالا توصیه نمی شود چون روند بهبودی سخت تر می شود .
اگر دارای فعالیت های شغلی سبک هستید میتوانید بعد از 4 روز فعالیت های سبک انجام دهید. کسانی که دارای مشاغل سنگین هستند به مدت 2 هفته استراحت ضروری نیاز دارند.
در تمامی انواع جراحی بینی، اصولا همان شب بیمار مرخص می شود و احتیاجی به دوره بستری نمی باشد. امروزه تمامی تکنیک ها به روز شده اند و دیگر بیمار شرایط بدی را نمیگذراند.
بعد از عمل به مدت یک ماه امکان گرفتگی بینی وجود دارد که این گرفتگی به دلیل ورم های داخل بینی می باشد. ولی این مشکل همیشگی نیست به حالت عادی و یا حتی میتوان گفت بهتر از قبل عمل برمی گردد. به طور کل این گرفتگی ممکن است بعد از هر نوع عمل بینی رخ دهد و مربوط به بینی استخوانی نمیشود.
هیچ کدام از روش های بیهوشی بر دیگری صلاحیت بیشتری ندارد. بعضی از پزشکان بیهوشی عمومی و برخی دیگر با استفاده از تکنیک خواباندن نیز به این عمل میپردازند. اما برخی پزشکان این تصمیم را بر عهده بیمار می گذارند که خود تصمیم بگیرند.
اصولا بعد از عمل جراحی بینی بیمار درد ندارد اما اگر دردی هم وجود داشته باشد میتوان با استامینوفن رفع کرد. فرد حین عمل بینی استخوانی در اهواز به دلیل بیهوش بودن و یا بی حس بودن هیچ دردی در زمان جراحی احساس نمیکند.
سن مناسب عمل بینی یکی از دغدغه های متقاضیان انجام این جراحی است. در بچه ها محدودیت های مشخصی وجود دارد كه مانع از جراحی پلاستیك بینی قبل از بلوغ كامل میشود.اغلب دختران درپایان ۱۶سالگی و پسرها در پایان ۱۸ سالگی به بلوغ كامل رسیده اند و میتوانند این عمل را انجام دهند.
اصلاح عیوب بینی دراین سن باعث میشود اعتماد به نفس نوجوان در یك زمان طلایی از زندگی وی بیشتر شود و نباید فراموش كنیم كه در این زمان است كه نوجوان نه تنها خودش را میشناسد بلكه احتمالاً آینده اش را پایه ریزی خواهد كرد. از طرف دیگر امروزه تعداد قابل توجهی از متقاضیان رینوپلاستی افراد بالای ۴۰ سال هستند.
برآمدگی روی بینی معمولا در هارمونی صورت فرد تاثیر گذاشته و از زیبایی وی کم می کند. در بیشتر اوقات کسانی که بینی های استخوانی دارند از تصویر نیم رخ خود احساس رضایت ندارند و هیچ گاه متمایل به گرفتن عکس از این زاویه نیستند و به همین دلایل باعث می شود احساس خوشایندی نسبت به ظاهر خود نداشته باشند و یا اینکه اعتماد به نفس کمتری داشته باشند. پس از جراحی زیبایی بینی، بینی به گونه ایی بازسازی می شود که با دیگر اجزای صورت هماهنگی داشته باشد.
در نهایت…..
عاملی که باعث می شود به بینی فردی ویژگی استخوانی را نسبت دهیم پوست بینی و ظاهر استخوانی آن است. در این نوع از بینی ها پوست بینی نازک و انعطاف پذیر است ،به طوری که جراح بینی در جراحی زیبایی بینی تنها تمرکز خود را به بر طرف کردن قوز و یا برآمدگی ها و همچنین نوک بینی می گذارد. این گونه بینی ها دارای اسکلت قوی هستند و چون ساختمان بینی محکم است جراح کارراحت تری در پیش رو دارد .معمولا افرادی که دارای بینی های استخوانی هستند بعد از جراحی تغییر زیادی می کنند.
0 دیدگاه