تمیز کردن بینی بعد از عمل بینی
یکی از اقدامات مهم در نکات بهداشتی و مراقبت های بعداز جراحی بینی ، شستشو یا همان تمیز کردن بینی بعد از عمل بینی می باشد. این اقدام با خارج کردن تامپون ها (پانسمان) از بینی ، در روزهای دوم یا سوم بعد از جراحی ، انجام می گیرد.
شستشوی داخل بینی، از جمله موارد مهم در جلوگیری از ایجاد عفونت و یا عوارض نامطلوب بعد از عمل جراحی بینی می باشد. همچنین تمیز کردن بینی پس از جراحی بینی ، در روند بهبودی و ترمیم سریع تر بافت بینی کمک شایانی می کند.
نکات مهم در تمیز کردن بینی بعداز عمل بینی
به منظور تمیز کردن داخل بینی ، از قطره ها یا سرم های شستشوی مخصوص ( سرم های نمکی ) که در داروخانه ها و مراکز درمانی موجود است ، استفاده می شود. با استفاده از سرنگ های 5 یا 10 میلی لیتری ، سرم شستشو را به داخل بینی پمب کنید. نکته ی حائز اهمیت در این مبحث این است که ، نباید پمپ سرم به داخل بینی ، تحت فشار انجام شود. تنها لازم است با شستشوی آهسته ی داخل بینی ، لخته های خون و ترشحات مخاطی بینی را که در حفره ی بینی خشک شده اند و فضای داخلی آن را اشغال کرده اند ، تمیز و از حفره ی بینی خارج کرد.
در روزهای ابتدای بعد از جراحی بینی ، باید در نظر داشت از فین کردن اجتناب کنید. این امر ممکن است باعث خونریزی بینی شود. بنابراین با کمک پمپاژ سرم های شستشو به داخل بینی، لازم است محتویات شستشو شده را از راه حلق خارج کنید تا فشار به داخل بینی وارد و سبب خونریزی آن نشود.
مزایای تمیز کردن بینی بعد از عمل بینی
همان طور که در بالا گفته شد؛ شستشو و تمیز کردن بینی بعد از عمل بینی ، جزء نکات مهم در مراقبت های بعد از جراحی بینی می باشد. از مزایای این مبحث می توان به موارد مهم زیر اشاره کرد:
- خروج خون آبه و ترشحات بینی
- باز شدن راه هوایی از طریق بینی
- بهبودی تنفس از بینی
- ترمیم بافت های آسیب دیده ی بینی در حین جراحی
- جلوگیری از تجمع میکروب های بیماری زا (جلوگیری از عفونت حفره ی بینی)
در مورد بخیه های تعبیه شده در بینی نیز، می توان با کمک پماد ها و کرم های مخصوص که طبق نظر جراح بینی تجویز می شود ، می توان خون آبه و دیگر موادی که در بخیه ها خشک می شود را ، چرب و پاک کرد.
مطالب مرتبط با این مقاله:
اینجانب دکتر حسین ختمی در سال 1355 در تهران متولد شدم. تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسط را در تهران به پایان رسانده و در کنکور سال 73 با رتبه 150 رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی را جهت ادامه تحصیل انتخاب کردم در سال 1380 در مقطع دکترای عمومی فارغ التحصیل شدم پس از گذراندن دوران طرح و سربازی دوره تخصصی رشته جراحی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن را در دانشگاه کرمان شروع کرده و با کسب دانشنامه (بورد) تخصصی فارغ التحصیل شدم.
0 دیدگاه